Neděle s delfíny

V neděli už jsme neměli tak nabitý program, ale doma jsme neseděli. Já pořád chtěla jít do Akvária (Acuario Nacional), které máme podle mapy kousíček (pěšky to ale podle klimatických podmínek zas až takový kousíček nebude) a mají tam delfíny, které já jsem nikdy neviděla.

Nicméně přes den jsme vyrazili na pláž do Clubu, což se může zdát jako elitářství, ale jedná se o jedinou koupací pláž přímo v Havaně. Nepředstavujte si hotel Step, ani Podolí, ale den se tam dá strávit příjemně s Mojitem nebo Daiquiri v ruce (podle toho, jaké zrovna mají přísady…). O Clubu ale někdy jindy. No, počasí nám úplně nepřálo, leželi jsme na pláži a nad námi pluly černé mraky, pak začalo zuřivě hřmít a když nám začalo pršet skrz přírodní listový slunečník na hlavu, tak jsme se běželi ten den už podruhé schovat pod střechu. Holt je období dešťů, tak tu teď prší téměř každé odpoledne. Naštěstí se vypršelo a pak už to bylo fajn.

Měli jsme info, že v 19 h by snad měla být v Akváriu nějaká show s delfíny, tak jsme se večer narychlo sbalili a jeli. Pozdě, se zajížďkou, ale nějak jsme dojeli. I restauraci, ve které má show být vidět, jsme nakonec našli, aby nám pak paní řekla, že show sice bývá ve 13, 16 a 19 h, ale ta odpolední už dlouho nebyla a ta večerní taky nebude… no, zda se o programu rozhoduje podle nálady delfínů, ošetřovatelů nebo návštěvníků, to nevíme, ale když už jsme seděli u stolu, tak jsme si vedle velkého lehce kalného akvária objednali, vedle nás kroužili dva usměvaví delfíni a já byla stejně nadšená. 🙂

Pak najednou do akvária přiskočili dva ošetřovatelé v potapečském a začalo představení, které probíhat (ne)mělo. Bylo to bezva a delfíny se zdálo, že to hodně baví, tak jsme ani nesdíleli pocit nějakého diskomfortu pro zvířata.

Pro ilustraci přikládáme video, jen se v něm zobrazuje reklama, neb YouTube vyhodnotil, že je v něm autorsky chráněná skladba:

 

No, ke konci k nám přišel jeden ošetřovatel s dotazem, jestli bychom si nechtěli zaplavat s delfíny, tak jsme přemítali, jestli celé představení nesměřovalo k tomuto jednomu dotazu. Byli jsme jediná turističtěji vypadající dvojice a jiných stolů se neptali… ale plavat jsme nešli, možná někdy příště. Jinak v Akváriu plavou i další zvířata a spousta ryb, bohužel už zavírali, tak jsme kromě delfínů viděli jen lachtany a obří želvy. Nebyla to určitě poslední návštěva, tak tato byla hlavně o delfínech.

Všední dny jsou opět pracovní, to se toho moc neděje, jen objevujeme stále nové restaurace.

Pro fotky jako vždy nutno rozkliknout příspěvek…